Caponata

 Igår var det fest och då kan man lätt behöva lite salt och mineral i sin kropp om man vill komma i balans igen. Man kan då välja att gå till McDonalds och trycka i sig något-billigt och bra och går snabbt- eller så kan man skjuta in ketchup intravenöst- kan bli svårt om man inte är utbildad sjuksköterska- eller så kan man ställa sig och göra en caponata. Jag valde det sistnämnda.

Ta bara några vackra auberginer, lök, vitlök, fina små delade körsbärtomater, kapris och urkärnade oliver och stek allt detta i din finaste olivolja i den ordning jag nämner ingredienserna. Servera det på olivstekta levainbröd eller koka pasta och du har en middag som du till och med kan få en italienare att vilja sleva i sig. I alla fall en italienare från Sicilien. En och annan svensk gillar nog detta också och för att inte tala om hur nyttigt det är. Man ska tydligen leva längre om man äter medelhavsmat, så om jag inte blir överkörd eller något annat onödigt händer, så har jag en bra chans. 

Av bara farten så gjorde jag en tomatsås på körsbärstomater också. Mitt nya trick är att slänga i lite muscavadosocker istället för vanligt! Blir faktiskt ganska bra…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback