Scones

 
När de köttätande, proteintörstande, middagsmatkrävande manliga delarna av familjen flytt fältet för att jaga nya villebråd så står det fritt fram för teparty med nybakta scones till middag för de kvinnliga delar som stannat kvar i hemmets härd. Åhh lycka. Lemon curd, ingefärsmarmelad, Leilas scones och Spicy tea från teaffären på Hornsgatan. Så syndigt att äta detta till middag.
Jag gör som Leila- denna härliga kvinna med härliga former och smaskiga mat-program! Har ni sett när hon bakar i Frankrike? Herregud, man vill bara inneslutas i hennes macaronsmet, upplösas i ångorna av croissantdofter, bara vara där som i en romantisk, fluffig rosa dröm och äta småkakor och franska chokladtårtor...
 
Leilas scones; 7,5 dl ekologiskt mjöl, 1,5 tsk bakpulver, 0,5 dl råsocker-blanda. 125 g kallt smör-blanda i.1 ägg, 2 dl mjölk- blanda först ihop dem, sedan blanda alltihop. Pensla på lite ägg så de blir snygga.
250° i 10 min. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback