Vardag-igen

 
Man landar på Arlanda och trär direkt på sig sin svenska skrud, med svårmod, jantelagssinne och oro-för-repo-ränta som förtecken. November visar inte den snyggaste sidan av Stockholm och för att inte direkt gå av Arlandabanan och styra stegen mot Riddarholmsfjärden och dränka sig i det svarta vattnet, så kan man omfamna det som är fint och bra med hösten. Man kanske tex. hittar några röda fina granatäpplen! Man kanske hittar några fina färska svampar, tex. ostronskivling och så snurrar man ihop kycklingfrikadeller med svamp och vild eller råris med zucchini, paprika, granatäpple och fetaost. 
 
Kycklingfärs
ca 700g
2 äggulor, ströbröd, salt, peppar, 5,5 dl hackad färsk timjan
hackad svamp som man stekt i olivolja
blanda till biffar, stek sakta gyllenbruna
Ris
Gärna vildris eller rött råris
hacka zucchini, paprika i tärningar samt salladslök fint och stek i olivolja
1-2 paket fetaost, smula ned i röran
blanda allt när riset är klart
Servera med gröna blad och gärna en sås på turkisk yoghurt som bas, med gröna örter och/eller rivet äpple. Om man inte gillar ovanstående ingredienser, kan man ta vilka andra grönsaker och svamp som helst.
Man tager vad man haver!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback