Fish&Chips
Nu är det landskamp och vad passar bättre än en klassisk fish&chips?
4 torskfiléer - panera i mjöl, 2 vispade ägg och sist doppa runt de i panko (ströbröd)
Skär valfritt antal fasta potatisar i stavar som du friterar i olja i 10 min i ca 120°. Låt de mjukna men inte sätta färg. På slutet drar du på pannan så den kommer upp i ca 180° och friterar klart dem. Jag brukar först göra dem mjuka, sedan ta av dem. Därefter fritera fisken och när den är klar drar man i fritesen igen så de blir knapriga och fina. Salta. Innan allt detta har du gjort en Sean Connery sås- för mig oklart varför den kallas så, men det är kanske för att den är lika god som han är snygg eller läcker som han var på 60talet. Vem vet?
2-3 msk riven färsk ingefära, 1-2 rivna vitlöksklyftor, 1 tsl sambal oelek, 1,5 tsk risvinäger, 5 tsk japansk soja och 1 tsk sesamolja. Blanda detta, lägg i foodprocessorn, tillsätt 1 äggula och sätt på den. Ringla sakta i 2,5 dl olja (jag tog raps) tills det blir som en härlig majonäs. Doppa fisken och pommes frites i detta och sedan kan matchen börja. Drick Nils Oscars god lager till.
Kommentarer
Trackback