Fredagsmys
Tydligen äter vi tex-mex produkter för 1,2 miljarder per år i Sverige. En lavinartad ökning på 20 år.
Kanske lika lavinartad som stressen man känner inom sig över att behöva komma på, handla, betala, konka och bära och sedan laga- näringsriktig, varierad, spännande, nydanande, proterinrik, kalorisnål- mat, varenda jäkla dag. Jag fattar, därför att när fredagen, den ljuvliga, nalkas, så orkar man inte en dag till den veckan. Då vill man att det ska gå väldigt snabbt för snart är det något på tv och det ska vara lite onyttigt, för hela veckan har man tänkt så hjärnan gått ur led på olika nyttigheter, som inte förstör ens träning, ens bantning, ens barns hälsa och är hälsosam och variationsrik. Min variant på tex-mex blev så här:
Tortillabröd, stek i panna, så de får färg. Lägg på riven gruyere (eller västerbotten), ta ur köttet ur några färska salsiccia och stek som färs. Lägg på detta på tortillan, sedan osten, låt smälta ihop. Lägg på valfri sallad. Jag serverade med en enkel bön och paprikasallad till. Viva Mexico!
Kommentarer
Trackback