Torsk
Av fisk blir man frisk! Det efterlystes fiskiga rätter av en trevlig anställd tillika följare av bloggen. Yihaaa, någon följer mig, jag är inte ensam på denna jord. Då vispade jag snabbt ihop dessa två varianter på torsk, ännu ej utrotningshotad. I alla fall inte i västerhavet, eller i alla inte i Norge. Än.
Alltså:
Torskrygg
Ånga denna trevliga fisk i en ångkokare/kastrull (eller ugn)
Skira smör
Ett gäng färska skalade räkor, eller frysta, upptinade
Gör potatismos på mandelpotatis samt mycket smör och mjölk.
Variant med äggsås, denna trevliga 70talsklassiker, som alla bördiga från miljonprogrammets intressanta satsning i förorterna smakat mer än en gång. Gröna vågen gjorde att 40talisterna flyttade ut från den trånga, snärjiga, gråa staden, pantsatte allt de hade, köpte nytt och fint i förorten och till följd av detta, hade man endast råd med blodpudding och torsk med äggsås. Ja, för tänk på den tiden, så fanns det billig fisk i övermått. Äggsåsen var då som nu lite jolmig, lite tråkig, men ack så barndomig och len för magen. Trevlig och lagom.
2msk mjöl, 4dl mjölk. Koka ihop på svag värme. Lite vitpeppar. 2 kokta hackade ägg. Strö över persilja.
Kommentarer
Trackback