Pulled pork- sousvide
Andra gången jag lägger upp pulled pork. Denna gång därför att jag införskaffat en cirkulator eller som det kallas, sous-vide. Helt enkelt en förträfflig maskin som efter vakum förpackning av önskad mat, kokar maten på jämn och låg temperatur under precis så många timmar/dagar man önskar. Jag la fläskkarré i vakumpåse, med chili, cayennepeppar, lagerblad och paprikapulver, salt och peppar på en temperatur av 67,5° i 48 timmar. Efter de timmarna, öppna påsen, häll ut spadet och koka upp det i kastrull. Koka bort en del vätska och tillsätt 3 msk ketchup, två msk HP-sås, 2 msk Worchestershiresås. Smaka av med kryddor. Ta två gafflar och dra isär köttet i strimlor, blanda ut det i barbequesåsen och servera med hembakta brioche-hamburgerbröd. Jag snodde Jonas Crambys recept, riktigt bra. Går naturligtvis att ugnssteka köttet enligt mitt tidigare recept på pulled pork.
Kommentarer
Trackback