Beef Tataki
1 hel oxfilé
gnid in den i olja och stek i ugnen på 250° tills innertemperaturen är på 46°. Tar ca 15 min.
Gör en marinad: 6 msk japansk soja, 4 msk mirin, finhackad gul lök, 2 vitlöksklyftor, citronzest
Ta ut köttet, kyl det direkt i kylen. När det svalnat, lägg det i marinaden i en plastpåse, in i kylen igen i ca 6 timmar.
30 min innan servering lägg det i frysen så att det blir enklare att skiva upp. Skiva det i tunna skivor i skärmaskin. Servera med ponzusås:
8 tsk japansk soja
4 tsk risvinäger
3 tsk brun farin
2 tsk saft från citron
2 tsk saft från lime
4 tsk saft från ingefära (riv färsk ingefära fint, tryck ut saften från den och samla upp)
Blanda allt detta och häll på köttet. Garnera med tex sjögräs, som ovan.
Kommentarer
Trackback