Påsktårta
Härlig gul påsktårta. Endast som inspiration här. Recept finns under Magnolia Bakery layer cake. Fyllning kan dock varieras och så färgar man frostingen till valfri högtid, gul till påsk, grön till jul eller varför inte rosa till sin lilla mamma på mors dag? Tips på fyllning; Coconut Cream filling
6 äggulor
1 dl socker
6 tsk maizena
7 dl mjölk
knivsudd salt
100 g cocosflingor
2 tsk vaniljsocker
Vispa upp äggen i en skål.
Blanda socker, salt och maizena i en katrull och vispa gradvis i mjölken och låt sjuda ihop i ca 10 minuter under vispning tills det tjocknar. Blanda i lite av blandningen under vispning i äggen så de tempereras. Ta sedan äggblandningen och häll i kastrullen och koka sakta på låg värme i ca 5 minuter så det börjar bubbla. Ta sedan av den från plattan och blanda i cocosen och vaniljsockret. Låt svalna och ha som fyllning mellan tårlagren.
Kommentarer
Trackback