Piggvar
Piggvar med marsalasås. Fick Stefano Catenaccis nya kokbok och fastnade direkt för denna rätt eftersom marsala är bland det godaste jag vet. Ett starkvin från Marsala på Sicilien, som man ofta använder i tiramisu eller sabayonne. Gjort på druvorna, Inzolia, Cataratto och Grillo. Vilka jäkla bra namn. Det låter ju så vackert så man blir tårögd.
Min svåger, en sällsynt trevlig människa, köpte tre hela piggvarar, som vi la in i ugnen och körde nästa klara. Skinnade dem och fileade dem. La dem åt sidan. Stekte dem sedan snabbt i olivolja innan servering för att få en god, krispig yta.
Sås: 1 schalottenlök, finhackad. Stek den i olivolja, tillsätt 3 dl fiskbuljong och koka ner den till hälften. Tillsätt då 3 dl marsalavin och koka ner den tills 1-2 dl återstår. Slå på 1 msk balsamvinäger. Om såsen är för rinning, red av med lite arrowroot eller maizena och koka upp såsen snabbt igen.
Kommentarer
Trackback