Dillkött
Klassiker på bordet-dillkött på kalv. Normalt tar man kalvbog tror jag, om man kollar expertisen, men jag hittade en fin bilt kalvhögrev som jag skar i mindre bitar och brynte i smör. Mycket härlig och snabb vardagsmat. Man gör så här.
1,5 kg kalvbog eller högrev, skuren i större tärningar, bryn i smör. Lägg i gryta och lägg sedan i :
2 stora morötter i slantar
2 gula lökar
1 bit rotselleri skuren i små bitar
2 lagerblad
stjälken på dillknippan
Slå på vatten så det täcker och låt sjuda sakta ca 1h.
Sila buljongen och tillsätt 2 msk ättika och 3 dl grädde. Koka några minuter. Red med lite maizena så såsen tjocknar. Tillsätt en knippa finhackad dill. Häll detta över köttet. Servera med kokt potatis eller potatismos.
Till och med mormor hade varit stolt över mig!
Kommentarer
Trackback