Inspiration och vin
Hur mycket qinoa, nakenhavre och speciell-variant-på-lasagne-full-med-konstiga-rotfrukter-som-barnen-kräks-av kan en människa orka med??
Jag vill gå ut i butikerna alldeles själv och botanisera bland frukt och grönt, lukta och klämma på min avocado, kolla ursprungsbeteckning på kyckling och kött, fråga var fisken är fiskad och kånka hem det även om mina händer blir röda och svullna. Men jag faller platt för hemkörning av vin. Det är GENIALE! Vem känner inte klimakteriesvettningar och krypande ångest inne på systembolaget? Jag blir helt utbränd av alla val, kan inte bestämma mig, köper alldeles för mycket och dessutom ska jag behöva bära hem alla lådor själv och till följd av detta - ryggskott.
Strålande viner från några av mina favoritproducenter. Bakade lite Eksta pepparkakor à la Anna Bergenström och la i en gammal Ciprianiburk. Köpte lite härliga kokböcker, provade att göra Pärlans kola, gick runt i köket och kände mig som Leila, sådär lyckad och käck och inspirerande och avundsvärd. Det gick tyvärr snabbt över, då kolan blev alldeles simmig, pepparkakorna mjuka och jag mest borde ägnat mig åt att laga något från Rawfoodboken och inte vältrat mig i kak och godisrecept.
________________________________________________________________________________________
Kommentarer
Trackback