Polenta
Hemgjord ravioli fylld med kalkon med balsamicosky och riven parmesan
Jag hade turen att få äta Marco Baudones mat igen. Den killen gör inte ett fel i köket. Jag äter hans lunch på Le Rouge men det når inte upp till samma höjder som när man tar hem honom. Det kan ju bero på att det är just lunch och den kostar 120 kronor. Han lagar rustik italiensk bonn-mat och vad mer behöver man här i livet? Välj ett kök i världen och det blir det italienska. Det finns liksom inget som slår det. På god tvåa kommer enligt mig det asiatiska, även om man inte riktigt kan säga så. Asiatiskt är ju ganska många olika kök. Som trea blir det svårt att välja mellan franskt och turkiskt men jag säger turkiskt för att det är så varierande, smakrikt, enkelt men genialt.
Fransoserna får helt enkelt skärpa sig. Det räcker inte att komma dragande med chevré och bearnaise, steak minute och Bourgogneviner. Nej, vänta, vad säger jag, det klart det räcker. Det är ju tamefan det godaste som finns. Förlåt Frankrike.
Friterad polenta med tryffelaioli
Koka polenta. Häll upp den i en rektangulär form. Låt stå över natten. Dagen efter kan man skära till små fyrkanter som man panerar och friterar. Sedan gör man en aioli och tillsätter tryffelolja. Klicka på lite och dekorera med krasse. Ät till fördrinken. Eller som tillbehör till maten.
Kommentarer
Trackback