Pulled pork
Kanske inte ser så dödsfesligt ut på bild, mne det smakar desto gudomligare. Pulled pork betyder att man efter avsevärda timmar i ugnen kan dra isär köttet hur lätt som helst. Och lika lätt kan man trycka in det i munnen och ljuvliga smaker framträder. Jag tog även en bit oxbringa (1kg) och körde i ugnen samtidigt som den hela biten fläskkarré (1kg) och det gick lika bra det. Alltså, sätt ugnen på 120°. Lägg köttet i en bra ugnsgryta med lock. Ös på hemgjord barbequesås och stora skivor av scharlottenlök och vitlök. Låt stå i ugnen i ca 5-6 h. Jag satsar min nyinköpta Fiat 500 på att man kan göra detta lika delikat med kyckling. När köttet är färdigt i ugnen tar man bara två gafflar och drar isär köttet och sedan öser man ner det igen i såsen.
Någon jänkare kom på det här och man kan ju inte bli arg på honom eller henne. Italienska motsvarigheten heter Porchetta och det ska jag göra senare i veckan, för nu är det GRISFEST!!!!
- 1 dl ketchup
- 1 msk chipotlepasta
- ½ dl vatten
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk mald koriander
- 1 msk mald spiskummin
- 1 msk whisky eller cognac
Servera med tortillabröd, sallad, majs, gräddfil eller gör egna hamburgerbröd och ät det som classic burger.
Kommentarer
Anonym säger:
Oj vad gott! Jag testar asap. Puss.
Trackback