Rostad paprikasoppa / Osso Buco med risotto Milanese

Middagstipsets middagstips alla kategorier är nog Osso Buco. Till min stora förvåning finns det på vanligaste ICA eller Konsum titt som tätt, så misströsta icke. Det är inte svårt i dagens Stockholm att få tag på kalvlägg. Med en risotto Milanese med massa saffran i så blir det lite sådär as-imponerande att servera gäster i juletid. En väninna gillar detta extra mycket och vi gillar varandra extra lite när vi äter Osso Buco ihop eftersom vi båda är ute efter märgen. De flesta i min omgivning är inte begivna på märg, men den här damen och jag kan hamna i en riktig cat-fight och sitter och dreglar över barnens left-overs. Galna ko-sjukan ett minne blott.
 
 
Jag gjorde min såhär: 
2 kg kalvlägg. Bräsera runt om och pudra med mjöl.
1 morot, 1 gul lök, 3 vitlökskyftor. Stek. Slå på en burk körsbärstomater på burk eller färska om du orkar skålla och hålla på. 
1 kvist rosmarin och en kvist timjan.
Slå på 5dl vitt vin, kalvfond och lite vatten. Sjud i ca två timmar.
Gör en gremoulata (hackad persilja, rivet citronskal och riven vitlök) och häll på vid servering.
Gör en Risotto Milanese.
1 finhackad gul lök, fräs i olivolja, slå på arborioris, rör om. Gör en kycklingfond som du duttar i efter hand och låter riset sakta svälla. Dra i två påsar saffran. 
 
Rostad paprika soffa med chevrétoast och friterade spenatblad
6 paprikor, rosta i ugn tills de blir svarta. Dra av skalen.
1 ask körsbärstomater eller krossade på burk
1/5 hackad chili
2 vitlökskyftor
kalvfond
vitt vin
Koka ihop allt i ca 15 min. Mixa med stavmixer, krydda. Servera med friterade spenatblad och chevrétoast.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback