Antpasti
På barnkalas kan det också vara bra att ge sina gäster lite tilltugg. I synnerhet när barnet fyller 17 och gästerna inte längre ligger och krälar runt på golvet och kladdar tårta i sofforna och som dessutom tar med sig sina väldigt fullvuxna föräldrar på kalaset. Då kan man nämligen räkna med att gästerna aldrig går hem och de kan behöva lite snacks efter all tårta och vin. Denna gång valde jag att inspireras av Gwyneth (blä) och gjorde zucchini fritters och en annan liten friterad anrättning som blev så god att jag tyvärr inte hann få smaka av dem själv. Gästerna slukade dem så jag vet inte hur de smakade, endast hur jag gjorde dem:
Kycklinglårfilé (hacka dem i mindre bitar)
Ägg (vänd runt små fina kycklingbollar i några uppvispade ägg)
Brödkrutonger (som du köper färdiga och smachar i foodprocessorn eller gör egna om du är en duktig människa)
Vänd runt bollarna i krutongsmachet och fritera dem i olivolja.
Mozzarella (skär små bitar)
Basilika (repa av små fina blad)
Körsbärstomater (som du kört i ugnen och rostat lite)
Ta en tandpetare och sätt en bit av varje på kycklingbollarna
Stoppa i dig två bollar själv innan du serverar, så att du är säker på att du åtminstone fått smaka!!
Vänd den av dig i fina bitar skurna zucchinin i mjöl, fritera i samma olja, Spruta på saften från en ekologisk citron. Och allt kommer kännas- logiskt!
Kommentarer
gudde säger:
De var fantastiskt gott!
ja kommer tillbaka!
Gudde
Trackback