Kalkon


 

Vilken ynnest! Att få äta middag ihop med sin sjuttonåriga son och hans välartade vänner. Vad gjorde jag när jag var sjutton? Inte satt jag hemma en fredagkväll och åt panerade kalkonschnitzlar med ruccolasallad med ugnsrostade tomater och riven parmesan med min mamma i alla fall. Men det kan ha varit för att inte någonsin fick panerade kalkonschnitzlar. Det är synd, för det är väldigt gott och det är väldigt magert. Bra om man måste tänka på vikten, eftersom jag, då jag var sjutton, tyvärr inte åt kalkon utan mer en påse grillchips med lökdipp och 10 havrebollar per dag. Men de kostade ju bara en krona styck på 80talet-så det var liksom värt!

Köp kalkon, skär i mindre bitar och banka ut dem med en köttbankare. Ett absolut måste i köket. Vänd dem i mjöl, vänd dem sedan i uppvispat ägg och sedan tar du burken med hemgjort ströbröd (får inte ni också alltid sådant av er bästa väninna?) och sedan drar man i både smör och olivolja i pannan och steker sakta. Stek gärna klart dem i ugnen på ca 200°. Det gör alltid jag-och det brukar gå så bra så! Drick med ett glas vit bourgogne, alltså gjort på druvan chardonnay, alltså från Bourgogne i Frankrike. Drick upp allt själv och bjud inte de sjuttonåriga killarna. För det är emot lagen och vinet är ju så gott så du vill helst inte dela med dig. Och för den som är smal och fin och äter kolhydrater, lite salvia-pasta, funkar alltid till allt!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback