Kalv på tre sätt

Köpte för mycket kalv i helgen, när jag trodde vänner skulle stanna på middag, men de krökade upp allt vin istället och det blev ingen mat gjord. Då fick det provas att göra kalvschnitzlar på lite olika vis idag och testa på barnen vilken som var godast. Det blev Braciole, rullar stuffade med vitlök, persilja, chorizo och pinjenötter. Det blev just också en schnitzel med bresaola och god ost. Och det blev en Scaloppine al limone. Den sistnämnda vann i smak. Till detta fick vi ruccola och smörstekta gnocchi. 
 
Braciole förberedelser
Rullar som ska stekas i vitt vin, kalvfond och hemgjord tomatsås
Schnitzlar som dubbelpanerats i ströbröd och stekts gyllenbruna
Scaloppine som vänts i mjöl och som sen steks i vitt vin och citron. Sedan schnitzeln.
Den färdiga braciolen som kokat sakta i gryta under lock i ca 1-1.5 h i sin sky, tomatsås och kalvfond. Braciole är rullar som man kan lägga i lite vad man vill och rulla ihop och sätta fast en tandpetare i. Det kallas involtini också och det blir förbannat gott hur man än gör och vad man än lägger i. Enjoy!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback