Kalvschnitzlar
Kalvschnitzlar med smält mozzarella och hemgjord tomatsås. Snabb och enkel vardagsmat-faktiskt. Som tur är blev jag medbjuden av en italiensk väninna till just Italien där vi fick ynnesten att hänga runt med härliga tanter som verkligen visste var skåpet skulle stå, i köket. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg exakt hur tomatsåsen gjordes, men tricket är nog att köpa några fantastiska tomater, vilket kan bli nog så svårt när man bor i Stockholm, men försök. Blanchera dem, snabbt i kokande vatten, ta bort skalen. Skär dem, och släng ner dem i kastrullen, där finhackade lökar och vitlök legat och puttrat en stund i olivolja. Dra i en nypa socker, låt koka ganska länge. Jag brukar dra i lite balsamico på slutet också. Köp några svenska schnitzlar, vänd dem i mjöl, salt, peppar, stek dem. Lägg dem ovanpå tomatsåsen, lägg några skivor mozzarella och kanske lite basilika på, servera. Gärna med risoni eller gnocchi. Vill man lyxa till det lite, så dubbelpanerar jag schnitzlarna och sista steget är ströbröd blandat med mycket parmesan. Det blir ganska gott också- men betydligt kladdigare i köket.