Kardemummakaka
En riktig gammeldags kardemummakaka kan man bli lite sugen på då och då. Ganska ofta om jag ska vara ärlig. Jag snodde något recept från internet och gjorde denna. Nu har jag lite minnesproblem, så jag minns inte vilket recept det var, men sedan internet kom och bloggvärlden föddes och med det varenda kotte, som inte verkar göra annat än att skapa mat och bakbloggar ( har de inga liv? ) så behöver ingen misströsta. Det finns över 40.000 träffar på kardemummakaka. Just pick one!
Jag gjorde ungefär såhär:
6 dl vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk kardemumma, nystött
100 g smör, rumstempererat
2.5 dl mjölk
2.5 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk kardemumma, nystött
100 g smör, rumstempererat
2.5 dl mjölk
1 ägg
Blanda de torra ingredienserna, blanda ner smöret. Sedan rör ner mjölk och ägg. 200° i ca 40 min.
Ta gärna lite för mycket smör, det tycker jag blir godare och ta ut kakan för tidigt, då blir den kladdigare.
Drick minst en kanna te till, och sätt på någon favorit tv-serie...Kanske Downtown abbey!
Kommentarer
Lyxlisa säger:
Alltså jag älskar dig men för att vara stavningspolis är du verkligen dålig på att skriva DownTON Abbey! Jag gjorde också kyckling idag, fast med hallomitäcke, rostade tomater etc. Din blogg är så inspirerande att tom en gammal landstingsarbetare orkar komma ihåg sitt matintresse! XXX
ps Ivsi bakade kokostoppar när jag lagade mat, P kan få smaka=)
Svar:
None None
Trackback