Kyckling med dragon och cider
Är det tisdag så är det och då kan det hända att det ligger två majskycklingar i kylen som man under helgen inte gjorde av med, för man gick på krogen istället. Man kanske inte vill dricka vin på en tisdag och tänker att lite cider kunde smaka gott och så hade man oförhappandes några eminenta flaskor cider hemma. Någon färsk dragon hade i vanlig ordning inte snusk-Konsum men det går lika bra med torkad. Normalt gör jag denna med kycklinglårfilé, går lite snabbare och enklare, men nu blev det storkok.
Bryn kycklingen i olja och/eller smör, samt purjolök eller salladslök, pudra på dragon, ös sedan över lämplig mängd cider och stå och puttra. Med lårfile inte så länge, med hela kycklingbitar ca 45 min. Då drar man i grädde som man haft lite majzena eller arrowroot i. Låt puttra ihop en stund till så att det blir såsigt och gott. Om man vill ha kolhydrater i, kan man skära små potatisbitar och ösa i när det är ca 15-20 min kvar av puttringen, så kokar dem liksom in i den himmelska anrättningen. Jag valde att blanchera lite grönsaker och smörsteka några trattkantareller till, eftersom det är säsong. En brödbit att suga upp såsen med och du är hemma!!!!!! Och slipper gå på krogen för det är godare- hemma!!! Drick cider till. Alltså från systemet, inte från Konsum. Och särskilt inte snusk-Konsum!!! Gärna Ecusson, Bio Brut eller Cidre de Normandie.
Kommentarer
Trackback