Melanzane alla parmigiana

 
Det här åt jag första gången på Bagutta i Milano. Har ni varit där? Vaaaa, åk för tusan. Det är en av de charmigaste, mest autentiska, bohemchica (mitt favoritord) och mest underbara restaurang med förföriska antipastistationer, riktiga kypare (gamla gubbar i svarta förkläden) gudomlig pasta och de bästa kötträtterna. På sommaren öppnar de upp sin trädgård och så äter man en skål smultron till efterrätt och naturligtvis en eller flera Limoncello. Då känns all shopping på Via MonteNap helt relevant och man låter genast sitt kreditkort tala. Melanzane betyder aubergine och detta är som en lasagne på aubergine kan man säga.
 
Salta auberginen efter att ha skivat den för att dra ur det bittra. Låt stå en timme. Efter att jag torkat dem, steker jag dem sakta i olivolja. Sedan tar man sin oemotståndliga tomatsås man gjort lite tidigare och börjar lägga lager på lager, av aubergine, riven parmesan (mycket), mozzarella och tomatsås. Jag brukar göra tre lager i en stor form. In i ugnen ca 20 minuter, Ät- och var glad! Funkar som egen rätt eller som tillbehör. Nyttigt och gott!

Kommentarer
Ulrica Winbrg säger:

Panerar du inte auberginen?

Svar: Tycker jag inte behövs. Man kan förstås doppa den i ägg och mjöl men det brukar inte jag
None None

2012-11-12 | 15:53:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback