Pancetta marulk med rödvinssmörsås

Kaos är granne med Gud!!! Jag har väl aldrig missyckats så med en middag som när jag skulle ha några väl valda tjejer över på middag. Gravt försenad öppnade jag dörren för gästerna i bh. Jag sabbade salsiccian som skulle vara ihop med marulken, jag brände mandelpotatisen som skulle bli puré, jag brände de små panerade ostarna till förrätt, jag misslyckades kapitalt med efterrätten, jag glömde trattkantarellerna och jag saltade inte salladen. Smaklöst, tråkigt, misslyckat, värdelöst. Jag tröstade mig själv med några pannor vin, som gjorde att jag sedan inte sov på halva natten. Mina tappra väninnor och deras barn lovprisade maten-såklart, vad ska de göra? Man säger ju inte, fan vad äcklig och tråkig mat du bjuder på! Det jag kan presentera från denna katastrof är trots allt:
 
Chevremackor med apelsinhonung                         Friterad Pecorino
Pancettainlindad marulk med rosmarinkvistar. Ugn ca 200°, låt vara inne ca en kvart
Syrade tomater,ruccola och edamame                Mandelpotatispuré med parmesan
 
Rödvinssmörsås: 2 st schalottenlökar, 2 st vitlöksklyftor,1 st hackad morot, 2 st rosmarinkvistar, 3 msk tomatpuré, 1 msk muscavadosocker, 1 l vatten, 1/2 dl kalvfond, 5 dl rödvin, 1 dl balsamvinäger, salt, peppar, 2 msk majzena, 150 g smör.
Fräs de första ingredienserna i olivolja, dra i de blöta ingredienserna och låt koka ca en timme, Den ska koka ner ordentligt. Montera då i majzena och sedan massa smör på slutet. Puss från katastrof-fia! Nu går jag och drar något gammalt över mig! Eller något nytt kanske, jag behöver tröstas- jaaaaaa, shopping!
 
 

Kommentarer
Isabella Dalenson säger:

Förstår inte vad du talar om det var allt annat än en katastrof. Lovprisades gjorde du för en härlig oförglömlig kväll med en underbar måltid som hade några svängar på vägen innan den kom upp på bordet (perfekt) för att sedan njutas av. I

2012-11-17 | 12:01:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback