Renskav

 
Det här är nästan fuskmat. Halvfabrikat. Frysdiskmat. Men tusan så gott och enkelt. Köp bara ett paket ren eller viltskavspaket. Finhacka en lök och vitlök om du vill. Fräs i smör, ta två nävar kantareller eller annan svamp beroende på säsong, släng i renskaven, stek lite till, dra i 3dl grädde och låt puttra en stund. Servera med rårörda lingon och en god grönsallad eller haricots verts. Potatismos passar också bra till om man är på det humöret och har en dag när man unnar sig kolhydrater. Tar ca 10 min att laga denna simpla anordning.
 
Om man känner att man associerar denna rätt till 70talets skolmatsal, då pölsa, lapskojs och renskav var vanliga inslag i vårt dagliga intag och man får en liten gulp-känsla bara av att tänka på vad som serverades, så ta ett djupt andetag och slå bort den känslan. Kom över det bara. Jag lovar att ni kommer älska det och era barn har definitivt ingen djupt liggande ångest över renskav, för det är inget som serveras i skolorna längre. I alla fall inte så här gott som ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback