Sallad med tigerräkor, salsiccia, mango och avocado
Kände för en matig sallad. Jag lade en grund av vinägerstekt spetskål, för det har jag till allt nu. Passar till vad som helst faktiskt. Det blev också en sallad med ruccola, granatäpple och halloumi av bara farten. Kan man ha som tillbehör till annat eller bara äta som det är, med lite olivolja och flingsalt. Den andra salladen hade jag nedanstående ingredienser i, men man kan ju annars ta vad man har hemma och vill bli av med. Till detta gjorde jag nobisdressing: 1 halvkokt svalnat ägg, i msk schalottenlök, 1 vitlöksklyfta, 2 msk vitvinsvinäger som man smaschar i food processeorn för att sedan sakta strila ned 1,5 dl rapsolja. Funkar också till allt-nämligen.
Chili och vitlöksfrästa jätteräkor, machésallad. salciccia skuren i bitar, skivad avocado och mango, lite tomater och sockerärtor och så hade jag även lite varm spetskål i botten, för att den skulle vara lite varm och matig en mörk och dyster söndagkväll som denna. Livade upp undertecknad som lider av lika delar söndagsångest, som att jag denna helg tryckt i mig allt från chips med dip, sötsaker och smågodis, gubevars! Det enda som kunde dämpa detta tillstånd av totalt matmisslyckande denna helg, var en nyttig sallad.
Kommentarer
Trackback