Sallad
Sallad och fruktsallad. Jäkligt jobbigt att hacka och skära. Speciellt om man gillar att göra det svårt för sig. Som att blancherakörsbärstomaterna och sedan lägga dem i marinad över natten eller lägga in dem i ugnen i 3-4 timmar eller rosta blomkål eller vitlöksslunga broccolin när man bara kan anställa någon för att stå och göra hela köksjobbet åt sig, eller bara gå på krogen varje dag så man slipper skölja, hacka, tillaga och efter det dessutom behöva truga ungar som inte ens gillar grönsaker. Ibland kan jag då, när jag inbillar mig att jag är en riktigt bra mamma och ungarna ser ut att dö i skörbjugg, göra en riktigt stor fruktsallad. Dessutom kan man, när den börjar slokna efter en dag, göra fruktdrink eller smoothie på den. Jag gillar att slänga på massa nötter på salladen och vill man vara riktigt lyxig, göra en dressing på kanske lite vaniljsocker och/eller honung blandat med saft från apelsin och lime. Mums.
Kommentarer
Trackback