Sesamstekt Salmalax
Våren är här och med den lusten att äta ljust&fräscht, att klä sig ljust&fräscht, att vara ljus&fräsch inifrån och ut. Ut med gräddsåser och potatismos, ut med paltbröd med fläsk och gratänger. Schas! Dessutom är det modernt att vara ljus&fräsch. Enligt tidningarna kan man komma i form på tre dagar, gå ner i vikt till påsk, tappa kilon till midsommar, se ut som stjärnorna, sminka dig rätt, ät rätt, umgås rätt, var smal, snygg och lyckad. Tjockisar är ute. Om de någonsin varit inne. Man är misslyckad om man inte har karaktär. Karaktär att leva rätt, leva ljust&fräscht. Medan de pumpar ut sina budskap på löpsedlarna om hur man ska banta, kritiserar de samtidigt modelvärldens smala ideal, men vem är det som använder media mest för att sprida budskapet? De själva såklart. Blunda för kvällstidningarnas ihåliga, hycklande budskap om ett lyckligare liv genom bantning, deras vansinnesjakt på anorektiska kändisar, vars varenda steg följs och vars bilder kablas ut i varenda magasin. De översvämmar oss med sin motsägelsefulla dynga. Ducka!
Ät balanserat, nyttigt och lagom. Köp bra råvaror. Träna regelbundet. Banta inte. Sluta läs skvaller och kvällspress. Lev ljust&fräscht.
Pensla laxen med olja, vänd den i sesamfrön, stek lätt på varje sida, så att kärnan fortfarande är rå.
Gör en sallad på mangoldblad, hyvlad zucchini, körsbärstomater, gul finhackad paprika och skär till en avokado och mangosalsa, som du sprutar lite limesaft på. Gör en dressing på färsk mynta, persilja och citronmelis, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk dijon, som du mixar men 2 msk vatten. Häll sedan på olivolja dropvis och kör klart såsen i mixern. Ät som det är, eller gör jasminris till, i vilket man kan blanda i cocosflingor på slutet, en stor klick smör och finhackad gräslök. Ljust&Fräscht!!!
Kommentarer
Trackback