Bakad ricotta och auberginekroketter
Bästa snacksen denna sommar. Till fördrinken, men fungerar även som tillbehör till grillad kyckling eller fisk.
500 g ricotta
2 ägg
2 dl riven parmesan
färsk rosmarin, timjan, basilika, dragon
salt, peppar
Blanda ingredienserna, drapera en ugnsfast form med smörpapper, häll i blandningen och baka i 175° i 40 min.
Skär levainbröd i stänger, stek dem i olivolja eller sätt färg på dem i ugnen eller rosten och servera brödsticks att doppa i ricottan.
Auberginekroketter:
3 på längden halverade aubergines
3 dl riven parmesan
1 ägg
2 dl ströbröd
salt, peppar
( rågmjöl, 1 ägg, ströbröd)
Skär snitt i auberginerna, salta, låt stå och dra ur en halvtimme. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 200°. Ta ur köttet ur dem och låt svalna. Blanda i parmesan, ströbröd och ägg och forma små bollar. Doppa dem i mjöl, uppvispat ägg och sedan i ströbröd och fritera dem i olja i ca 180° i en kastrull på spisen. Servera direkt.
Kommentarer
Trackback