Grillade grönsaker med rosmarin
Min härliga spontana väninna med magiskt skärgårdsparadis bjöd ut mig för en tête-a-tête i all enkelhet. Jag åkte dit som ett skott, glad att slippa laga mer mat åt släktingar och vänner som invaderat den lilla, lilla stugan med det lilla, lilla köket, där jag med de stora, stora visionerna nästan dukat under av stress denna långa, långa sommar. Hon bjöd på kokta rödbetor med chèvrekräm och basilika, sedan grillad entrecôte med dessa magiska grillade grönsaker. Det har väl alla gjort tusen gånger och kräver ingen närmare beskrivning men de små lökarna, de svenska solmogna tomaterna, blandat med dem i olivolja stekta rosmarinkrutongerna fick mitt hjärta att rusa, min gom att smälta och plötsligt, till skillnad från när jag själv lagar mat, njöt jag av lycka åt varenda tugga. 200° i ugnen i ca 45 minuter. Stek krutongerna separat. Blanda.
Kommentarer
Trackback