Magnolia bakery layer cake med butterscotch filling

250 g smör, 4,7 dl socker, 4 stora ägg, 6 dl mjöl, 3 tsk bakpulver, 2,4 dl mjölk, 2 tsk vanlijsocker
 
Vispa rumsvarmt smör med sockret. Blanda sedan i ett ägg i taget under vispning. häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna och häll i det under fyra omgångar. 
Häll upp i tre olika formar. Sätt in i ignen på 175° i ca 20-25 minuter. Svalna.
 
Frosting: 150g smör, rumsvarmt, 10 dl florsocker, 200 g philadelphiaost, 2 tsk vaniljsocker. Vispa ihop.
 
Butterscotch filling: 2,4 dl brun farin, 110 g smör. Lägg i kastrull och låt smälta ihop och vispa. Tillsätt 2 dl mjölk. Vispa. Blanda 6 msk vetemjöl med 1,5 dl mjölk och 1 tsk vaniljsocker och häll sedan i det i kastrullen. Vispa. Tillsätt 4 ägg, ett i taget och vispa några minuter till så den tjocknar. Lägg i rostade, hackade pekannötter om du vill. Låt svalna. Lägg som lager mellan tårtlagren. 
Dekorera med färska bär eller nötter eller maränger eller vad du vill.
 
Med hallon på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback