Magnolia bakery layer cake med butterscotch filling
250 g smör, 4,7 dl socker, 4 stora ägg, 6 dl mjöl, 3 tsk bakpulver, 2,4 dl mjölk, 2 tsk vanlijsocker
Vispa rumsvarmt smör med sockret. Blanda sedan i ett ägg i taget under vispning. häll i mjölken. Blanda de torra ingredienserna och häll i det under fyra omgångar.
Häll upp i tre olika formar. Sätt in i ignen på 175° i ca 20-25 minuter. Svalna.
Frosting: 150g smör, rumsvarmt, 10 dl florsocker, 200 g philadelphiaost, 2 tsk vaniljsocker. Vispa ihop.
Butterscotch filling: 2,4 dl brun farin, 110 g smör. Lägg i kastrull och låt smälta ihop och vispa. Tillsätt 2 dl mjölk. Vispa. Blanda 6 msk vetemjöl med 1,5 dl mjölk och 1 tsk vaniljsocker och häll sedan i det i kastrullen. Vispa. Tillsätt 4 ägg, ett i taget och vispa några minuter till så den tjocknar. Lägg i rostade, hackade pekannötter om du vill. Låt svalna. Lägg som lager mellan tårtlagren.
Dekorera med färska bär eller nötter eller maränger eller vad du vill.
Med hallon på.
Kommentarer
Trackback