Pavlova

Detta är skapat av några väninnor och jag tycker det är ett sådant mästerverk, så jag måste dela med mig. 
 
Jag brukar göra Nigellas för att hon är så läcker, inspirerande och delicious hela hon. Men hon gör den inte med lemon curd så det får bli hennes marängbotten och min husguru Leilas curd. För att hon är så delicious hela hon, också. Henne kan man lita på i vått och torrt.
 
Leila:
3 st ekologiska citroner 
1.5 dl strösocker 
50 g smör 
1 msk maizena 
2 st ekologiska ägg 
2 st ekologiska äggulor
 
Tvätta citronerna noga. Koka upp citronsaft från 2 av citronerna, rivet skal från tre, med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan. Blanda ut maizenan med saften från den tredje citronen och rör ner detta i vätskan. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills krämen tjocknar. Svalna.
 
Nigella:
4 st äggvitor (rumstempererade) 
salt 
2.5 dl socker 
2 tsk maizena 
1 tsk vitvinsvinäger 
0.5 tsk vaniljsocker

Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.

Bred ut smeten på bakplåtspapperet. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen. Lägg sedan på lemon curd, lägg på vispad grädde lägg på valfri frukt och bär. 

Inget tacktal här till väninnorna, men om ni ser detta, så vet ni att det är ni som gjort den. TACK!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback