Chicken korma med naanbröd
1,5 kg kyckling, lårfile, stek i matolja el smör
2 stora gula lökar
4 klyftor vitlök
1/2 dl tunt skivad ingefära
2 tsk mald kanel
3 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
3 tsk mald spiskummin
1-2 msk hela kardemummakapslar eller kärnor
1 tsk salt
1 finhackad hel chili
2 dl mald skalad mandel
1-2 dl gula russin
2 dl grädde
1 burk kokosmjölk
1 msk socker
3 msk pressad citron
2 stora gula lökar
4 klyftor vitlök
1/2 dl tunt skivad ingefära
2 tsk mald kanel
3 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
3 tsk mald spiskummin
1-2 msk hela kardemummakapslar eller kärnor
1 tsk salt
1 finhackad hel chili
2 dl mald skalad mandel
1-2 dl gula russin
2 dl grädde
1 burk kokosmjölk
1 msk socker
3 msk pressad citron
Koka i ca 30 min. Naanbröd: 25g jäst, 30g smält smör, 2tsk honung, 2dl naturell yoghurt, 1tsk salt, 1 ägg, 7-8 dl mjöl, 1/2 tsk bakpulver. Blanda först allt utom mjöl och bakpulver. Blnda dem separat och häll i sist. Knåda. Jäs 2 h. Baka ut till platta avlånga kakor, baka i ca 225° i några minuter.
Kommentarer
Trackback