Detox heaven

Nu är det dags. Nu ska giftet drivas ut ur min kropp. Jag längtar efter att rena mig. Har släpat hem detox-produkter från andra sidan Atlanten, betalat skyhöga summor, frenetiskt legat uppkopplad på Google translate för att översätta millet, buckwheat och dandelion, kollat upp inom vilket segment möjligtvis shoyo och tamari ligger inom och till min lycka insett att Renée Voltaire säljer det på snusk-Konsum. Oväntat. Det ska drickas pulver och blandas smoothies av troligtvis äckliga extrakt men vill man se ut som och leva i vanföreställningen att man kanske om man jobbar hårt, kan, se ut som Gwyneth, så får det tamigtusan kosta. Både i dollar och i anletes svett. För gör hon Clean programs detox, så ska också jag. Ja, det ska jag. Ja, ja, ja. Vi får väl se hur det går med det. Efter en nedtrappningsinledning på tre dagar med nedanstående rätter på den skrala menyn så svävar redan Magnolias cupcakes framför mina av hunger yrselsvartnandes ögon. Ska bara härda ut i 24 dagar till. Men det ska gå.
 
                               Lax i ugn med cashewpesto och hirsrisotto.
 
 
Pesto: 1 påse cashewnötter, rosta i panna, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta. Kör i foodprocessor med 2-3 msk olivolja, lite vatten, lite torkan timjan och oregano och blanda i lite vatten så den blir lagom såsig. 
 
Kör en bit färsk lax i ugn 200° eller stek i panna i cocosolja (Renée Voltaire)
 
Hirsrisotto. Skär några scharlottenlökar och bryn i olivolja. Tillsätt 2-3 dl hirs. Ta lantbuljong utspädd i några deciliter vatten och lägg i vartefter vattnet kokar bort i hirsgrytan. Rör om. Precis som när man gör risotto. Smaksätt med någon krydda om du vill, men annars gör buljongen smaken. Det tar ca 20 min tills hirset är klart. 
 
                               Kalkon asian style
 
Kalkon med broccoli och spenat. Ta 0.5 dl av tamari eller shoyo soja och blanda med lika mycket brun rissirap (kolla om det finns i någon organisk mataffär som Eat på Tegnérgatan)- Om det blir för jobbigt, ta en klick mörk sirap. Ta också 0,5 dl äppercidervinäger och låt denna blandning sjuda några minuter i en panna med två skivade vitlöksklyftor samt en bit färsk riven ingefära. Skär kalkonfilén i bitar, lägg i den i pannan och stek tills det är klart. Blanchera broccoli vid sidan av och släng ner den i pannan mot slutet liksom en påse färsk spenat. 
 
DAG 1- på nedtrappningen. Nu jävlar Gwyneth, se upp i backarna! Here I come!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback