Kalventrecôte med risotto milanese

 
Lite mer på temat rullar. Köp en hel kalventrecôte, öppna den, banka ut den. Finhacka 1 lök, 1 vitlöksklyfta, 1 hel fänkål, samt 2-3 färska salsiccia, pinjenötter och stek detta. Bre ut detta på kalven. Täck hela kalven med pancetta eller lardoskivor och rulla ihop och bind ihop. Sätt in i ugnen på 175° i tills kalven har en innertemp på ca 53°. 
 
Risotto Milanese
 
1 finhackad stor gul lök. Stek i olivolja. Ta ca 4 dl arborioris och vänd runt i oljan i löken en stund. Lägg i 2 påsar saffran. Ta 1,5 l kycklingfond och dutta i lite i taget tills riset är klart. Strax innan det är färdigt, montera ner ca 100g smör och 2 dl riven parmesan. Man ska egentligen ha små gröna ärter i också, men jag gillar inte det. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback