Lamm x 2

Nu är glada julen slut, slut, slut. Norén hälsade på hos oss inte bara en gång under julen, utan flera. Det är tusan att han ska komma varje gång man försöker ha lite trevligt. Han uppenbarade sig i olika former och gjorde att skriken, utbrotten, tålamodet, tjurandet och diverse andra trista mänskliga åkommor framträdde extra tydligt och la sig endast då den goda maten serverades. Tack och lov äts det bara Jansson, sill och köttbullar i en salig blandning just vid jul och man är glad att plocka bort buffén strax efter den 25e på kvällen för att inte återse den förrän nästa jul. Då blev det istället lamm i långa banor varav den ena kvällen med hederliga lammracks, med lite hemgjord potatisgratäng och sedan en lammbogsrulle späckad med pistagenötter, torkade aprikoser, vitlök och hackad persilja. Till den stekta gnocchi med pinjenötter och en grönsallad. Båda uppskattades av de andra skådespelarna i Norén-ensemblen och julefriden la sig över oss likt snön som tyngde våra elstolpar och orsakade strömavbrott mitt under själva jullunchen...
 
Lammbog med gnocchi, hack av ekologiska torkade aprikoser, pistagenötter, vitlök och persilja och lite ströbröd. Späcka den utbankade bogen och rulla ihop och bind köttet. In i ugnen i ca 140° tills lammet har en innertemperatur på ca 65°. Låt vila i folie efteråt. Skär i skivor.
 
 
 
 
 
 
 
Lammkotletter, haricots verts, potatisgratäng, tunt skuren potatis varvad med smör, en skvätt grädde och vitlök. Ugnen på ca 200-225° i 40 minuter. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback