Laxfrikadeller
2013- here we go. LCHF, GI, Montignac, Scarsdale, HcE droppar, löpning i spåret (blä). Jag har provat allt. Ramlar ner en stund på ca 10 kilo mindre och sen jobbar jag mig snabbt upp till 82 igen. Min sabla kropp verkar tro att det är 82 den ska väga, men det kan jag tala om för den, det ska den INTE! Den ska ligga på 65, högst. Men den fattar inte vad dess ägare menar. Varje kväll säger hon, gå inte in i skafferiet och ät 3 shortbreads. Varje morgon säger hon, ät frömusli och bär, men lik förbannat går kroppen till Saturnus och äter croissant. Varje helg (nu ljuger jag) vill kroppen dricka vin (ok, varje kväll) och hon säger åt den, att nu räcker det, men nej. Kroppen lever sitt eget liv och struntar helt i vad hon säger. Inga METODER hjälper. Hon måste bara laga lite myttigare mat, lite smalmat. Som är god. Och igår lyckades hon med det, med lite hjälp av dagens mattips i DN. Tack DN. Hon gjorde en egen liten variant, men ack så nyttig och ack så god.
500 g laxfile
1/2 färsk chili
3 vårlökar
citronzest från en citron.
0,5 dl kokosmjölk. Kör med foodprocesser, forma till små frikadeller
salt, peppar
2 vårlökar
1/2 färsk skuren chili
1 stjälk citrongräs
1 bit färska skivad ingefära
kyckling fond
1 l vatten
fisksås och japansk soja, salt, peppar
Koka ihop. Lägg sedan i frikadellerna försiktigt och sjud en stund. Blanchera edamame, sugarnaps, spenat eller vad som helst och lägg på talriken, häll soppas och frikadellerna över. Nyttigt och gott. Tillsätt nudlar om du vill ha lite kolhydrater till middag!
Kommentarer
Trackback