Lyx-kebab
Köp några fina tunna bitar entrecote. Jag gick till Köttbaren och köpte amerikansk rib-eye. Egentligen emot min principer att köpa utländskt kött. Varför ska man transportera matvaror på fartyg och lastbilar om man inte behöver? Bidrar endast till miljöförstöring. Om man kan välja svenskt så ska man. Därmed basta. Nu blir det ju svårt för oss att få ta på svensk olivolja eller svenskt vin. För att inte tala om svenska bananer eller apelsiner. Man kan dock ta sitt ansvar och titta på burken om honungen är från Sverige eller Sydamerika. Man kan köpa svenska, helst lokalt producerade animaliska och vegetabiliska produkter. De är dessutom färskare och oftast godare. Dessutom måste vi stödja våra egna jordbruk, handla mycket kollektivt, så att vi slipper importera massa dyngmat från andra länder som vi inte har en ening om hur den hanterats. Och vi slipper transporterna från fjärran länder som är ett hot mot miljön. Undertecknad hycklare tar nu mina amerikanska steak minutes och går till spisen och steker varje sida i väldigt het panna en kort stund på varje sida. Låt vila. Innan har jag dock
gjort en god tomatsås som är lite spicy, blandat i 1 vitlöksklyfta och salt och peppar i turkisk yoghurt, hackad persilja och skurit rödlök, men framför allt bakat pitabröd att lägga ner allt det ljuvliga i.
Pita bröd:
25 g jäst
5 dl vatten
1.5 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
5 dl vatten
1.5 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
Blanda jäst och vatten, tillsätt salt, honung, olivolja. Blanda ner mjöl. Jäs i 1h. Forma bollar, som du sedan kavlar ut och skjuts in i ugnen i ca 8 minuter. Om du är en latoxe, köp färdiga pitabröd.
Kommentarer
Trackback