Chilikyckling, bulgur och romescosås
Kära stackars eftersatta blogg. Du lever i skuggan av mitt hektiska, hedonistiska restaurangliv. Skönt att se att du finns kvar, ivrigt väntande på att jag ska skärpa till mig och börja föda de små liven som kretsar runt mina ben likt myggen i juninatten, törstandes, längtandes efter blod/hemlagat. Uppskattat av de flesta, möjligtvis med undantag för myggen, är Romesco, som helst ska göras på röd nygrillad paprika. Antingen färsk som du grillar själv och pillar av skalen på eller för latmasken, paprika på burk.
Romesco:
1 dl hasselnötter eller mandel (utan skal)
400 g röd paprika
2 msk sherryvinäger
salt, peppar
Marinad till kycklingen:
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
2 tsk chilipulver
2 msk olivolja
1 msk worchestershiresås
1 tsk soja
Grillad Chilikyckling Bulgur med färsk hackad tomat, mynta och gurka
Rödbetor med fetaost Romesco med hasselnötter
Kommentarer
Trackback