Chilikyckling, bulgur och romescosås

Kära stackars eftersatta blogg. Du lever i skuggan av mitt hektiska, hedonistiska restaurangliv. Skönt att se att du finns kvar, ivrigt väntande på att jag ska skärpa till mig och börja föda de små liven som kretsar runt mina ben likt myggen i juninatten, törstandes, längtandes efter blod/hemlagat. Uppskattat av de flesta, möjligtvis med undantag för myggen, är Romesco, som helst ska göras på röd nygrillad paprika. Antingen färsk som du grillar själv och pillar av skalen på eller för latmasken, paprika på burk. 
 
Romesco:
1 dl hasselnötter eller mandel (utan skal)
400 g röd paprika
2 msk sherryvinäger
salt, peppar
 
Marinad till kycklingen: 
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
2 tsk chilipulver
2 msk olivolja
1 msk worchestershiresås
1 tsk soja
 
Grillad Chilikyckling                               Bulgur med färsk hackad tomat, mynta och gurka
 
 
Rödbetor med fetaost                                      Romesco med hasselnötter
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback