Fina fisken

Friterad, färsk fisk. Farligt finfint. Förföriskt, fantastiskt. Filéa, fritera fort, flinkt. Förtär.
 
Köp färsk fisk. Vände den i 1. mjöl 2. uppvispat ägg 3. ströbröd
Fritera den. Ät med dillpesto. 
 
 
Dillpesto:
1 knippe dill
1 bit västerbottenost
1 dl rostade hasselnötter
2 dl olivolja
salt och peppar
Mixa, servera till fisken
 
Gjorde även en frityrsmet och doppad stora räkor och friterade när jag ändå höll på. Frityrsmet: 3 dl iskallt vatten, 5 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk citron. Servera med limeaioli:
 
1 äggula, 2 dl olivolja. Droppa sakta och under kraftig omrörning till majonäsen är klar, tillsätt rivet limeskal samt saften från ca 2 limes. Rör om, servera.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback