Tillbehör till grillat
Grillar gör man ju vareviga dag på sommaren. Kan höra ihop med att det är den enda årstiden svenskar kan vara utomhus utan att få tårna bortdomnade, nästipparna röda och skotta undan en meter snö för att ta sig fram till grillen. Då kan man behöva lite garnityr till sin barbecue och jag gjorde bla. spenat, bönor och turkisk manti (som ravioli) och det blev inte så himla tokigt.
Lägg bönorna i blöt över natten. Eller köp färdiga på burk (men då ska de inte kokas alls enligt anvisningarna utan bara blandas ihop med tomatsåsen)
Koka bönorna i ca 2 h eller tills de känns färdiga. Gör vid sidan om hack på ca 4 stora tomater, 2 vitlöksklyftor, 1 hackad gul lök och en knippe hackad bladpersilja. Stek dessa ingredienser sakta i olivolja till en sås. När bönorna nästan är färdiga, lägg dem i tomatsåsen, koka ihop dem en stund och slå på en slurk vitt vin när det blir för torrt.
Turkisk manti. Kan jag inte göra själv men kan köpas på tex. Hötorgshallen. Koka dem hastigt, sedan stek dem i olja för att få en krispig yta. Servera gärna med turkisk yoghurt och sumak. Kan bli svårt att hitta men man kan ju alltid ta sig en sväng ut till Rinkeby för att hitta detta. Väldigt värt det, enligt min mening.
Spenat
Köp mycket färsk spenat. Stek i olivolja och två vitlöksklyftor, saft från 1-2 citroner samt zesten och servera direkt.
Kommentarer
Trackback