Asian weekend
Efter en vecka i Alperna med rustik, mustig och ostdrypande Valdostanamat kändes det som ett natuligt val att prova laga lite asiatiskt. En flankstek inhandlades på Köttbaren och marinerades av den tillika vinmarinerade, efterrättsstinna matlagerskan, som efter en vecka på drift från köket, var lite sugen på comeback.
Marinad:
1 msk Ponzu
2 msk Mirin
3 msk Misopasta (vit)
30 g smält smör
4 msk sake
2 msk socker
cayennepeppar
svartpeppar
Blanda allt i en panna, koka snabbt upp och låt den svalna direkt.
När den kallnat lägg köttet i marinaden i ca 1-2 h.
Grilla köttet och låt sedan vila i 10 minuter innan den skivas upp och servera med olika fräscha grönsaker.
Jag strimlade vitkål. Sedan fräste jag upp fänkålsfrön och en habanero (pepparfrukt) i en panna och stekte kålen långsamt. Gott och starkt. Jag gjorde även edamamebönor blandat med höstsäsongens trattkantareller samt blancherade broccoli och romanesco som jag öste lite olja och Ponzu på.
Kommentarer
Trackback