Halvfabrikat
På fredagar kan det mycket väl slumpa sig så att man erfarit en vecka fylld av svikna löften, galna medarbetare, inställda affärsluncher, hostile take-overs, bråk med chefen eller ännu värre skatteverket, sexstrejkande partner, stinn räkningskorg eller liknande trauma. Då kan det hända att man inte orkar ställa till med långkok och göra sig till, klä upp sig, sminka sig och låta grytorna puttra. Man kanske istället kastar sig över första bag-in-box och tänker jag-kan-ta-mig-tusan-tänka-mig-halvfabrikat!!! Vi som varit med ett tag har nog fått i oss en och annan Findus fiskgratäng eller ve och fasa, deras frysta pizza! Vi har nog provat både Bullens pilsnerkorv och burkravioli. Nu har det dock hampat sig så, att de flesta av oss slipper att vara utlämnade åt den-som givit-hästköttet-ett-ansikte och kan istället köpa alldeles utmärkta halvfabrikat. Ta bara succésagan, den forna sluggern Paolo Roberto. Nu mysfarbror med egna kokböcker och alldeles utmärkta HALVFABRIKAT på Ica och Konsum. På bilden ovan hans panzerotti med chèvre, honung och prosciutto. Som jag adderat skirat smör med en klick honung i, chèvreost samt rostade valnötter och lite grönt. Till proteintorskarna runt bordet, ett annat halvfabrikat, om man kan kalla det så, Taylors and Jones utmärkta salciccia med rosmarin.
WHO NEEDS FINDUS???
Kommentarer
Catti säger:
Underbart och underhållande att läsa och titta på och äta, hur har vi klarat oss utan Candy Kitchen, LOVE!!!
Trackback