Parmesanpanerad torskrygg

Av fisk blir man intelligent. En studie visade att tonåringar som åt fisk minst en gång i veckan blev smartare än de som inte gjorde det. Nu kan man ju inte direkt veta om de som deltog i studien hade samma utgångsläge. Någon kan ju varit med i Mensa och någon kan ha varit lite beyond men det ska vara vetenskapligt bevisat att de fleromättade fettsyrorna i fisk påverkar den kognitiva förmågan. Lite motion på det och bra gener, så kanske det räcker med fisk en gång i veckan! Man vill ju tänka på utfiskningen av världshaven också. Och så är det tyvärr inte mina tonåringars favorit att äta fisk. Trots detta visar de på förbluffande positiva resultat i skolan. Måste vara fiskpinnarna de fick som små. Nedanstående en lite lyxigare variant på desamma.
 
 
Blötlägg borlottibönorna ett dygn före. Om du inte orkar, köp färdiga. När de är klara, hacka bladpersilja, riv vitlök och blanda i med olja och citron. Servera dem ljumma.
Dela en zucchini på längden. Ta en potatisskalare och strimla upp hela. Koka strimlorna i ca 1 minut.
Innan servering, slunga dem i olivolja i en panna med lite körsbärstomater, så de blir lite varma.
Riv några nävar parmesan. Doppa fiskbitarna i 1. bovetemjöl el. vetemjöl 2. 1-2 uppvispade ägg 3. riven parmesan blandat med ströbröd och salt och peppar. Stek de sakta tills de får gyllenbrun färg. Går även att lägga till pasta. Går även att lägga till en sås gjord på creme fraiche med färska örter och vitlök i. Om man vill.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback