Snaskig jordnötskaka
Det damp ner en alldeles fantastisk ansökan om praktikplats till företaget där jag dagligen borde infinna mig och leda en grupp ambitiösa, unga människor med siktet inställt på att "bli någon" i modebranschen. Det kommer ofta ansökningar och lika ofta som de kommer tackar vi också nej. Denna gång utmärkte sig personen i fråga på ett alldeles särdeles vis och vi kunde inte annat än att ta honom under våra vingar. Nu visade sig personen inte bara ha en unik social förmåga, fallenhet för copywriting, bildseende samt minne för varenda namn i branschen, utan även vara exceptionellt duktig på att baka. En oemotståndlig cocosboll dök upp på måndagen, sedan denna snickerskaka på tisdagen, båda med tillhörande små inspirationsbeskrivningar. Man fasar för resten av veckan och inser att en utlandsresa kommer lägligt, då undertecknad bör tänka mer på Beach 2013 än att fortsätta springa ut till det lilla kontorsköket för att se om bagaren levererat onsdagsmyset än. Behöver man nämna att praktikanten inte bara säkrat en plats i kakmonstrets hjärta utan även en plats på företaget?
"Börja med att värma en kastrull med socker och sirap – det får ej koka. Efter en stund rör du ner vaniljsocker, kokosflingor, jordnötssmör - lite kaffepulver om du är en lika stor kaffefantast som jag – och sist men inte minst, cornflakes. Rör ihop smeten och portionera därefter ut i muffinsformar (cirka 30st). Ställ in i kylskåpet medan du smälter chokladen över ett vattenbad. Toppa därefter kakorna med den smälta chokladen och en nypa kokosflingor. Slutligen, låt kakorna stå kallt i cirka en timme innan du börjar frossa; som de är – eller med en dubbel espresso"