Tiramisù
500 g mascarpone
6 msk socker
3 dl grädde
4 st äggulor
savoiardikex
5 msk espressokaffe
2 msk marsalavin
kakao
Vispa grädden med lite av sockret /ca 1 msk). Vispa gulorna med resten av sockret i en bunke. Rör ner mascarponen i detta och rör. Blanda ihop detta med grädden. Blanda den kalla espresson med marsala. Häll kaffeblandningen i en form och doppa underdelen av dem. Bred ut ett lager av krämen på och gör sedan ett varv till med kex och kräm. Ställ in i kylen i ca 1,5 h. Pudra på kakao innan servering.
(Man kan också strunta i grädden och istället anväda äggvitorna som man i så fall vispar separat och rör ner i den övriga blandningen). Klassiker kan som vanligt göras på många olika sätt och vissa har amaretto eller cognac i eller så struntar man i spriten och kör riven apelsinzest.
Kommentarer
Trackback