Cherkessisk kyckling

En av Grekturkens paradrätter, som jag av någon anledning alltid är sugen på, på måndagar. Livet är konstigt. Nu ansträngde jag mig för att göra den hemma och äter jag inte upp allt på en gång så kanske, kanske den räcker till måndag. Många bra användningsområden; lägg den på olivoljestekt levainbröd, lägg den på små snittar till festen, lägg den i pitabröd och klicka dit lite turkisk yoghurt och sallad och du får en perfekt vardagsmiddag. Man kan även blanda ner röran i pasta och så blir det ytterligare en rätt. Amazing. Köp:
 
1 hel Bjärekyckling och koka den i 1 liter vatten ihop med: 
1 lök, 2 vitlöksklyftor, 2 st lagerblad, 20 st svartpepparkorn
 
Mixa: 
250 g valnötter, 2 skivor vitt bröd, 2 st vitllöksklyftor,1 tsk paprikapulver, 1 hackad chilifrukt.
 
När kycklingen kokat sakta i ca 45-50 min. ta ur den ur buljongen och låt svalna. Ta bort skinn, plocka allt kött
och smula ner det i röran ovan. Tillsätt 3-4 dl av den avsvalnade buljongen så kycklingröran får en bra konsistens. Salt och peppar. Ringla över lite olivolja smaksatt med chili och gärna lite smulad fetaost. 
 
 
Jag gjorde en champinjonsallad till också. Stek skivade champinjoner i några minuter med en hackad vitlöksklyfta, sätt till en näve sockerärtor, stek lite till, och på slutet vänd ner lite körsbärstomater.
Servera ljummen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback