Moelleux
Det här är det godaste jag vet. Jag åt det första gången i Paris i mitten på åttiotalet och jag är säker på att det kallas moelleux au chocolat. I Sverige har det blivit omåttligt populärt och serveras lika ofta som friterad camenbert på sjuttiotalet, men här säger man choklad fondant. Oavsett, är det magiskt gott och enkelt.
250 g mörk choklad
250 g smör
3 dl socker (eller ljust muscavadosocker)
8 ägg
2 msk kakao
Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt smöret, smält ihop, låt svalna lite. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sist kakaon. Vänd ner smeten i chokladen och rör runt. Smörj ugnsfasta formar genom att smälta smör, pensla formarna och pudra dem sedan med kakao. Häll i smeten och grädda i ugnen i ca 8-10 min. Servera med färska bär och glass.
Kommentarer
Trackback