Rabarber pavlova
Gör en marängbotten:
5 äggvitor, vispa hårt ihop med
1 tsk vitvinsvinäger
2,5 dl socker tillsätt när äggvitan är hård, lite i taget under vispning
1 msk maizena, tillsätt
Spritsa ut två runda bottnar och sätt in i ugnen ca 2,5 h på 100°
Rabarberkräm:
4 långa rabarber, koka ihop med
2 msk vatten
Låt svalna, tillsätt sedan1 dl lemoncurd
Yoghurtgrädde:
vispa 3 dl vispgrädde.
0,5 dl vaniljsocker
2 dl turkisk yohurt, blanda i
Kanderade nötter:
3 dl blandade nötter, stek några minuter ihop med
3 msk lönnsirap
1 msk rapsolja
Montera tårtan efter att bottnarna svalnat. Mumsi mumsi och somrigt gott. Stulet och modifierat från glossigt matmagasin för den här hade jag för tusan inte kunnat komma på själv.
Kommentarer
Trackback