Smördegspaj med bär och vaniljkräm
Snabb, enkel efterrätt. Vik upp kanterna på smördegen, pensla den med uppvispat ägg och pudra vaniljsocker på. Sätt in i ugnen 10-15 minuter på 200°. Ta ut, låt svalna.
Lägg på massa färska bär. Innan har du gjort den underbara vaniljkrämen, som man gör så här.
Dela vaniljstången och gröp ur den. Lägg den i kastrull med grädde och mjölk och koka upp. Koka i en minut. Ta upp vaniljstången. Vispa äggulor och socker poröst. Häll sedan i gräddblandningen i detta droppvis så att äggen inte koagulerar. Häll allt i en kastrull och värm upp detta på spisen. Lägg i smöret, sedan maizenan och vaniljsockret. Vispa tills den tjocknar. Låt svalna lite och häll över bären.
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl socker
1 msk smör
1 msk maizena
1 msk vaniljsocker
Bon appetit!
Kommentarer
Trackback