Hälleflundra, marsalasås, porcini och kroketter

 
Lyxig fiskrätt till helgen?
1 kg hälleflundra, stek den på båda sidor tills den får en fin stekyta. Kör den färdig i ugn på 200° strax innan servering. Innertemp 50°. 
 
Marsalasås: 2 scharlottenlökar finhackade, 2 dl kalvfond, koka ihop en stund. Tillsätt sedan 2 dl marsalavin och koka ner till hälften. Tillsätt på slutet 2 msk balsamvinäger. Salt och peppar. Om den är för rinnig, red den med maizena. Om ni är många, dubbla satsen. Eller dubbla den på en gång, för den är så god.
 
Auberginekroketter: 3 aubergines, halvera, gör små snitt på den bruna sidan och lägg in i ugnen i 30 min, 200°. Ta ut dem och hacka dem fint. Blanda med 2-3 dl grovriven parmesan, 1 dl ströbröd, en skvätt olivolja
Karljohanssvamp: om den är färsk, skiva och stek med scharlottenlök, torkad, blöt upp den, låt rinna av och stek med lök. Salt och peppar. Koka haricots verts och blanda ihop med svampen, värm dem innan servering i olivolja och en vitlöksklyfta. 
 
Servera med syrade tomater. Se tidigare recept. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback